Ανοικτή επιστολή

299 προβολές
6 λεπτά ανάγνωσης

Πριν λίγες μέρες κατέθεσα στο ενημερωτικό site «naxos press» μια ιδέα σχετικά με το συγκεκριμένο εγκαταλελειμμένο κτήριο. Η ιδέα ήταν επίσης συγκεκριμένη και είχε να κάνει με τη ζωγραφική διακόσμηση του κτηρίου, μια διακόσμηση που σκοπό είχε να εντάξει το κτήριο στη παραδοσιακή εικόνα που έχει το συγκεκριμένο στενό.
Ο λόγος που κατέθεσα την ιδέα ήταν για να τεθεί η συγκεκριμένη εικόνα σε δημόσια διαβούλευση, ώστε να διαπιστώσω αν έχει ανταπόκριση και είναι αρεστή στον κόσμο. Κι αυτό γιατί θεωρώ απαραίτητη τη συγκατάθεση του κόσμου, πριν ξεκινήσω να υλοποιώ -όπως κάνω χρόνια τώρα- τις ιδέες, που κατά καιρούς έχω.

Με μεγάλη μου έκπληξη, αλλά και συγκίνηση είδα τους δημοτικούς άρχοντες, δήμαρχο Λιανό, αντιδήμαρχο Κατσαρά και πρόεδρο της Χώρας Μαυρογιάννη, να σπεύδουν (λίγες μέρες μετά την ανάρτηση!) να υλοποιήσουν την ιδέα μου, επιλέγοντας μεταξύ των τρακοσίων άλλων εγκαταλελειμμένων κτηρίων, το συγκεκριμένο!

Θα πρέπει ως εκ τούτου να διευκρινίσω ορισμένα θέματα που προκύπτουν από τη βιασύνη των δημοτικών αρχόντων. Προσωπικά σαν καλλιτέχνης νοιώθω απογοητευμένος όχι μόνο γιατί δεν ρωτήθηκα από αυτούς που «υλοποίησαν» την ιδέα, αν ήμουν διατεθειμένος να την υλοποιήσω από μόνος μου, αλλά κυρίως γιατί δεν υλοποίησαν, όπως ισχυρίζονται την ιδέα μου, αφού αυτή ήταν συγκεκριμένη και η εικόνα του αγγέλου που δημιουργήθηκε στην πρόσοψη του κτηρίου, ουδεμία σχέση έχει με την δική μου.
Όμως σαν άνθρωπος που έχω ιδέες αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά πως οι δημοτικοί μας άρχοντες δεν έχουν ιδέα, τι είναι ιδέα! Κι επειδή ελλείψει ιδεών «δανείζονται» άλλων, θέλω να τους καταθέσω ακόμα μία.

Αν κύριοι θέλετε πραγματικά να συνεισφέρετε στην αισθητική αναβάθμιση του κτηρίου, κόψτε το σήμα του ΚΟΚ που χαλάει την εικόνα και κυρίως φροντίστε το μάζεμα των σκουπιδιών που καθημερινά το περιβάλλουν!
Τέλος εύχομαι στο μέλλον να αποκτήσετε και δικές σας ιδέες, πόσο μάλιστα τώρα που εκτός όλων των άλλων ο δήμαρχος απέκτησε και ειδικό σύμβουλο πολιτισμού!