/

Γκαβούρα αίνιγμα!

3599 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Σπάνια γκραβούρα του είδους γκαβούρα που έχει διχάσει τις γνώμες των ειδικών ανακαλύφθηκε πρόσφατα. Αναπαριστά κάποιον που κοιμάται βαθιά, ενώ ο διάβολος καθισμένος στο κρεβάτι του παίζει βιολί! Οι διαφορετικές γνώμες έχουν να κάνουν με την απεικόνιση και ποιο είναι το νόημα που προσπαθεί να περάσει…

Άλλοι υποστηρίζουν ότι είναι η αποδόμηση του κλασικού «εσύ κοιμάσαι και η τύχη σου δουλεύει», αφού αυτός που κοιμάται χάνει ευκαιρίες για δράση, όπως παραδείγματος χάρη ευρωπαϊκά προγράμματα απαραίτητα για τον τόπο του, με αποτέλεσμα ο διάβολος που χαίρεται με την οκνηρία να του παίζει μουσική μόνο και μόνο για να συνεχίσει να κοιμάται!

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη γκαβούρα είναι η υπογράμμιση του κλασικού «όποιος δεν κάθεται καλά και πιο καλά γυρεύει, ο διάολος πολλά του μαγειρεύει» και το νόημα  είναι όταν δεν έχεις καταφέρει να λύσεις ούτε ένα πρόβλημα, τότε μη ξανακατεβαίνεις υποψήφιος και μάλιστα μην να αναλαμβάνεις να λύσεις παραπάνω προβλήματα!

Τέλος υπάρχουν κι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η γκαβούρα περνάει το εξόφθαλμο νόημα της γνωστής ρήσης «αν ήταν η ψ@λή βιολί, θα την παίζανε πολλοί!»