Εδώ είμαστε…

445 προβολές
10 λεπτά ανάγνωσης

Ξεκινά η νέα εποχή της «Μάσκα»! Η ηλεκτρονική «Μάσκα» είναι πλέον στις οθόνες σας! Στη μούρη σας που λένε! Πλέον δεν χρειάζεται να περιμένετε από Παρασκευή σε Παρασκευή για να διαβάσετε τη «Μάσκα»! Σχεδόν καθημερινά θα υπάρχουν νέα κείμενα που θα μπορείτε να διαβάζετε στην ηλεκτρονική μορφή της «Μάσκα»! Κατ’ αντιστοιχία και η στήλη μας, «Ο Ευδαίμων», θα ανανεώνεται με νέα κείμενα συχνότερα από ότι στην εβδομαδιαία έντυπη μορφή της! Καλή αρχή λοιπόν!

Τι καλύτερη αρχή από το να ευχηθούμε «χρόνια πολλά» στον Αλέκθη και στο ΣΥΡΙΖΑ για τα τρία χρόνια στην κυβέρνηση της χώρας μας! Τρία χρόνια ο Αλέκθης και οι σύντροφοι στο κόμμα μας χάρισαν άφθονο υλικό για σάτιρα! Μερικές φορές αυτά τα οποία οι κυβερνώντες σύντροφοι ανακοίνωναν στα σοβαρά, περιείχαν αυτούσια τα στοιχεία της παρωδίας, της υπερβολής και αναδείκνυαν την ειρωνεία στη συνέπεια των λόγων τους με τις πράξεις του! Συνεπώς ο λόγος τους, γραπτός και προφορικός, ήταν πιο σατιρικός από ότι θα μπορούσε να συλλάβουν τα σατιρικά μυαλά, ακόμα και αυτά των Αρχίλοχου και Αριστοφάνη!
Ομολογώ ότι αυτό έκανε από τη μια πλευρά το έργο μας πιο άνετο αφού μια απλή και αυτούσια παράθεση μιας κυβερνητικής δήλωσης ήταν αρκετό για να αναδειχθεί ο αστεϊσμός της σοβαρότητάς των! Από την άλλη όμως η συχνότητα τέτοιων δηλώσεων των κυβερνώντων δημιουργούσε ανησυχία για το εργασιακό μέλλον μας!

25 Ιανουαρίου 2015, η ημέρα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ σύντροφοι! 25 Ιανουαρίου 2015, η ημέρα που πανηγυρίζαμε σύντροφοι, η ημέρα που στήσαμε χορό και ακόμα δεν τον έχουμε σταματήσει! Μέχρι σήμερα χορεύουμε σύντροφοι! Χορεύουμε ή μας χορεύουν στο ταψί δεν έχει σημασία! Σημασία έχει το ταψί!
Οι αρκουδιάρηδες έβαζαν τη νεαρή αρκούδα στο ταψί που είχε φωτιά από κάτω! Όταν το ταψί άρχιζε να ζεσταίνεται, οι αρκουδιάρηδες κτυπούσαν το ταμπούρλο! Το αρκουδάκι άρχιζε να «χορεύει» επειδή καιγόταν! Κάποια ημέρα, μετά από πολλές προσπάθειες, δεν έβαζαν φωτιά κάτω από το ταψί! Το μικρό, όμως, αρκουδάκι ακούγοντας τα όργανα άρχιζε να χορεύει και χωρίς τη φωτιά διότι είχε συνδυάσει τον ήχο των οργάνων με το κάψιμο! Τότε ήταν έτοιμο για τα πανηγύρια!
Αρκουδιάρηδες, όργανα, κάψιμο, χορός, ταψί και πανηγύρια, κάτι μου θυμίζουν όλα αυτά!

Που να μη σώσει ο ΣΥΡΙΖΑ να δει άλλη μια ώρα στην κυβέρνηση, ακούω να λένε κάποιοι αχάριστοι, θα τους χαρακτήριζα εγώ!
Αγνώμονες πολίτες θα έλεγα επίσης! Άνθρωποι που δεν αναγνωρίζουν το καλό που μας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ! Άνθρωποι που δεν αισθάνονται ευγνωμοσύνη για το ότι υπάρχει ο Αλέκθης στη ζωή μας! Αντί να πλημμυρίζουν από ευτυχία με την ευεργετική επίδραση της κυβέρνησης στη ζωή μας και να πανηγυρίζουν με τη συνέπεια εφαρμογής σχεδόν όλων των προεκλογικών εξαγγελιών του, αγανακτούν γιατί ακόμα δεν έχουν καταφέρει ο Αλέκθης και οι άλλοι επαναστάτες σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν την Ευρώπη!

Η αλήθεια είναι ότι ο πολυχρονεμένος Αλέκθης μας είχε υποσχεθεί ότι θα άλλαζε την Ευρώπη! Τρία χρόνια πέρασαν και η Ευρώπη δεν άλλαξε! Πολυχρονεμένε μας Αλέκθη, παράτα τους, μα άμα δεν θέλουν να σωθούν ας μείνουν στη μιζέρια τους! Αρκεί που έσωσες εμάς και γι’ αυτό σε ευχαριστούμε· εσένα, την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον καμένο τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ που βοηθάνε!