/

Η σκουπιδοχώρα

4394 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Εικόνες από την πλημμυρισμένη με σκουπίδια Χώρα, αλλά και τα χωριά της Νάξου, ανεβαίνουν καθημερινά από αγανακτισμένους δημότες στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με αποτέλεσμα κάποιοι άλλοι να αγανακτούν καθώς υποστηρίζουν πως οι εικόνες αυτές κάνουν κακό και δυσφημούν το νησί μας…

Αυτοί είναι οι εκφραστές της νοοτροπία του μέσου ζαβού Αξώτη, εκείνου που κλειδαμπαρώνει το παιδί του με τις ειδικές ανάγκες στο σπίτι, για να μη το βλέπουν οι άλλοι και γίνονται ρεζίλι! Αντί να βοηθήσουν το παιδί να ξεπεράσει το πρόβλημα και να  κοινωνικοποιηθεί!!!

Με αυτές τις σκέψεις και προκειμένου να μη ταραχτούν οι μέσοι ζαβοί, η «Μάσκα» δημοσιεύσει σήμερα ένα έργο τέχνης. Ο ζωγραφικός πίνακας με τον τίτλο «έναστρος ουρανός πάνω από τη σκουπιδοχώρα» απεικονίζει ένα όγκο σκουπιδιών στην περιοχή «Φουντάνα» της Χώρας, με φόντο τον έναστρο ουρανό του Βαν Γκογκ.

Λεπτομέρειες, που προσδίδουν τοπικό προσδιορισμό στον πίνακα είναι ο ναός του Απόλλωνα και επίσης λεπτομέρεια είναι η υπογραφή του καλλιτέχνη στα άστρα του ουρανού!