/

Μπαρούφ Σπινόζα

5743 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Κατά την πρόσφατη λογοδοσία της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Δυμύτης προέβη σε ένα λογύδριο περιαυτολογίας, διατυμπανίζοντας ότι αυτός είναι ο πρώτος δήμαρχος που πήγε κόντρα στον ΦΟΔΣΑ και αυτός είναι που μπήκε μπροστάρης στον αγώνα της ΠΕΔ για τη διαχείριση των παραλιών! Μάλιστα στο κρεσέντο του περί εαυτού λόγου του, αυτοχαρακτηρίστηκε ορθολογιστής!…

Τι λες ρε ρήτορα ακατανόητε, ατέρμονε και ασυνάρτητε; Ορθός είναι ο λόγος σου; Βρε, λέτε να τον έχουμε παρεξηγήσει τον άνθρωπο; Να είναι ένας νέος Μπαρούχ Σπινόζα; Μάλλον ο Μπαρούφ Σπινόζα είναι! Γιατί εκτός από τις μπαρούφες που εκστομίζει, ο Μπαρούφ πάει αντίθετα με τις διδαχές του Μπαρούχ που έλεγε ότι: «Τιμιότητα είναι να λες πάντα την αλήθεια»!!!!

Πάντως η ακλόνητη πεποίθηση του δημάρχου ότι είναι ορθολογιστής επιβεβαιώνεται από την λέξη «παραλογισμός» που χρησιμοποιεί συχνότατα, ξεχωρίζοντας τον ορθολογιστή εαυτό του από όλους εμάς τους παράλογους, τους καταθλιπτικούς και τους κομπλεξικούς!  Βέβαια είναι γνωστό ότι τα τρελάδικα είναι γεμάτα από τροφίμους που νομίζουν ότι μόνο αυτοί είναι καλά και όλοι οι άλλοι είναι για δέσιμο!!!!