/

Πολιτική διαφήμιση

300 προβολές
5 λεπτά ανάγνωσης

Τελευταία μέρα του προεκλογικού αγώνα σήμερα. Ενός προεκλογικού αγώνα που δεν διέφερε σε τίποτα από όλους τους προηγούμενους. Φαίνεται πως οι υποψήφιοι συνδυασμοί ακολουθούν ένα άτυπο πρωτόκολλο που θέλει η προεκλογική περίοδος να μοιάζει με τη γιορτή του Αγίου Νικοδήμου!
Τα καλά βεγγαλικά τα κρατάνε για το τέλος! Ξέρετε που στο τέλος ρίχνουν τα πιο εντυπωσιακά βεγγαλικά… Έτσι και οι υποψήφιοι συνδυασμοί κράτησαν τα πιο εντυπωσιακά βεγγαλικά για το τέλος… Και μπουμ οι μπετονιέρες, και μπαμ τα περίπτερα, και μπαμ μπουμ το ΚΤΕΛ και καμπούμ τα τιμολόγια των διαφημιστικών εκστρατειών!

Και όπως ακριβώς συμβαίνει με τα βεγγαλικά έτσι και αυτά που εκτόξευσαν οι αντίπαλοι συνδυασμού έσβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καθώς ήταν άνευ πολιτικής σημασίας! Το μόνο που άφησαν πίσω τους ήταν οι τόνοι του χαρτιού που ρίχτηκαν στους δρόμους, στα στενά της Χώρας και των χωριών, στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και σε όλα τα μαγαζιά!
Ντι μπέιτ δεν έγινε, πολιτική αντιπαράθεση δεν υπήρξε, άρα ούτε και πολιτικός διάλογος που είναι και το μόνο ουσιαστικό σε μια προεκλογική περίοδο. Μόνο ξεχωριστές προεκλογικές συγκεντρώσεις έγιναν στις οποίες ο κάθε συνδυασμός παρουσίασε ξεχωριστά τους ξεχωριστούς(!) υποψήφιους του!

Τραβώντας λοιπόν μια σούμα τώρα στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι αυτοί που σχεδίασαν τις προεκλογικές επικοινωνιακές εκστρατείες των συνδυασμών απέτυχαν οικτρά στο έργο τους. Αφού κατάφεραν μέσω της προβολής τους να γίνουν μάλλον αντιπαθείς παρά συμπαθείς να χωρίσουν αντί να ενώσουν, μιας και στην προσπάθειά τους να προβάλουν τον συνδυασμό τους, περιορίστηκαν στο να προσβάλλουν τους αντίπαλους τους και μάλιστα με μέσα που έθιξαν τη νοημοσύνη, την αισθητική μας και κυρίως το περιβάλλον μας!…