//

Το σμυριδικό

3148 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Τόσες και τόσες κυβερνήσεις περάσανε, αλλά το πρόβλημα με το σμυρίγλι παραμένει άλυτο! Έτσι η λύση να μεταβιβαστούν τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης της σμύριδας από το κράτος στο Δήμο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, μοιάζει να είναι η καταλληλότερη!..  Με δεδομένο βέβαια ότι όπως τόσα χρόνια οι διάφορες κυβερνήσεις, έτσι και ο Δήμος, δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα!!!

Με τη μέθοδο της μετάθεσης λοιπόν αφού πρώτα οι κυβερνήσεις μετέθεταν την επίλυση η μία στην άλλη, ήρθε η ώρα η επίλυση του σμυριδικού να μετατεθεί για μια ακόμα φορά από την κυβέρνηση στο Δήμο! Όσο για το θέμα της χρηματοδότησης, αυτή αφού είναι εγγυημένη για την τριετία 2023-2026, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού κι αυτό το πρόβλημα μετατίθεται για μετά το 2027!!!

Μιας λοιπόν και η λύση του σμυριδικού είναι καθαρά πολιτική λύση και εξαιτίας των πολιτικών φτάσαμε στην ώρα μηδέν, με το σμυριδικό να παραδίδεται στη δημοτική αρχή που δεν έχει καταφέρει να δώσει καμία λύση σε κανένα πρόβλημα, καλό θα ήταν το βαγόνι στο άγαλμα του σμυριδεργάτη να αντικατασταθεί σύμφωνα με την πρόταση της «Μάσκας»