/

Ένα μπουρδέλο είμαστε!

7484 προβολές
5 λεπτά ανάγνωσης

Η διάκριση των εξουσιών μεταξύ εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας, συνιστά μια θεμελιώδη έννοια της Δημοκρατίας. Η νομοθετική εξουσία έχει την αρμοδιότητα ψήφισης των νόμων του Κράτους, η εκτελεστική εξουσία έχει την ευθύνη να ασκεί τη διακυβέρνηση του κράτους και να εκτελεί τους νόμους, ενώ η δικαστική εξουσία έχει την ευθύνη να ερμηνεύει τους νόμους και να θέτει όρια στην αυθαίρετη άσκηση της εκτελεστικής λειτουργίας.

Αυτό που προσπαθεί να επιτύχει η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, είναι να διασφαλίσει ότι έκαστη από τις τρεις εξουσίες ασκεί τις δικές της αρμοδιότητες και δεν επεμβαίνει στις εξουσίες που πρέπει να ασκούνται από άλλη εξουσία. Η αρχή της διάκρισης των εξουσιών αποκλείει την ανάληψη και άσκηση εξουσίας έξω από τη σφαίρα αρμοδιοτήτων της κάθε μιας από τις τρεις εξουσίες.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην είδηση ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρος  του Αρείου Πάγου, Χρήστος Τζανερίκος, αφού  κατηγόρησε την κυβέρνηση για ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του!!! Και όλα αυτά αφού προηγήθηκε δημόσιος διάλογος μεταξύ του προέδρου του Αρείου Πάγου Τζανερίκου και του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη!!!

Ο Βορίδης ο οποίος με την τροπολογία του, που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή, προσπαθεί να προστατέψει τη δημοκρατία από μορφώματα όπως είναι το κόμμα Κασιδιάρη, του οποίου ηγείται ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος (Τάσος) Κανελλόπουλος!!! Ο Βορίδης προσπαθεί να προστατέψει τη δημοκρατία!!!!! Και σύμφωνα με την τροπολογία η δικαστική εξουσία θα μπορεί να ποινικοποιεί ακόμα και τις πολιτικές ιδεολογίες!!!!