//

Αν είσαι και παπάς…

295 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Ο κληρικός, βάσει των ιερών κανόνων, δεν συμμετέχει σε ξένες προς την αποστολή της Εκκλησίας οργανώσεις, δεν αναμιγνύεται σε κομματικές ή πολιτικές παρατάξεις και δεν αναδέχεται κοσμικές φροντίδες, οι οποίες συγκρούονται με την ιδιότητά του ως κληρικού και θα μπορούσαν να διασαλεύσουν την ενότητα των πιστών.

Ο αντάρτης όμως παπα- Γιάννης αψηφώντας τους ιερούς κανόνες, ευλόγησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χτύπησε τις καμπάνες της εκκλησίας του Φιλωτίου και από την Ωραία Πύλη, φέροντας ιερατική μάλιστα αμφίεση (επιτραχήλιο), του απήγγειλε τους κάτωθι στίχους:
«Εύχομαι την Ελλάδα μας ψηλά οδηγήσεις και σ’ όλα τα προβλήματα σωστές να δώσεις λύσεις. Να ‘χεις καλό ξεκίνημα και να ‘χεις την υγειά σου, που θα γενείς πρωθυπουργός να μοιάζεις του μπαμπά σου. Να βοηθήσει ο Θεός να μας εκυβερνήσεις, γιατί νομίζω εποχή, Κυριάκο, πως θ’ αφήσεις. Ένα μονάχα θα σου πω, πρόεδρε να θυμάσαι, να είναι ο Βρούτσης δίπλα σου πετυχημένος να ‘σαι».

Κατόπιν αυτής του της συμπεριφοράς ο παπα-Γιάννης συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό το σλόγκαν που θα χρησιμοποιήσει για να προωθήσει την υποψηφιότητα του ο παπα-Γιάννης είναι το «Σταυρώστε με!»