/

Απόκρια στη Νάξο!

229 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Φέτος που διακόπηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, βρήκαμε το κενό χρόνο, να δούμε αν χωρίς αυτές υπάρχει κενό. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι δεν υπήρξε κανένα κενό. Στον τουρισμό κενό δεν είχαμε, αφού το νησί γέμισε από κόσμο το τριήμερο. Κενό στις εκδηλώσεις δεν παρουσιάστηκε, αφού οι αυθεντικές εκδηλώσεις των χωριών υπερκάλυψαν τις ιμιτασιόν εκδηλώσεις της Χώρας.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η λαμπαδηφορία του Σαββάτου έγινε και κατά γενική ομολογία ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών. Και αυτό γιατί ήταν ελεύθερη, χωρίς τα προστάγματα «σταματάμε» και «προχωράμε», δεν έκανε την «παρέλαση» μέσω Παπαβασιλείου και παραλίας, αλλά κατέβηκε μπουλούκι από τα στενά κι έτσι την έζησαν περισσότερο και οι συμμετέχοντες και οι θεατές.

Όσο για την παραριά της παρέλασης του Καρνάβαλου της Κυριακής που γίνεται στη Χώρα, οι κουδουνάτοι της Απειράθου που βγήκαν την ίδια ώρα, αποτέλεσαν μακράν καλύτερο θέαμα για τους χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο χωριό.

Το νου σας λοιπόν, (ξέρω ότι με αυτή την προτροπή βγάζω εκτός τόσο το δήμαρχο, όσο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, που υπέγραψαν τις εκδηλώσεις που δεν έγιναν!) ώστε του χρόνου να ισχύσει η ευχή που λέει: και του χρόνου καλύτερα!