/

Βόμβα στην ΕΡΤ

5808 προβολές
7 λεπτά ανάγνωσης

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός κανονικά θα έπρεπε να είναι Ρόμπα στην ΕΡΤ! Αφού καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Τα εν Δήμω» ήταν χτες το βράδυ, ο δήμαρχος Νάξου, ο οποίος κλήθηκε να παρουσιάσει τα προβλήματα του Δήμου μας. Βέβαια όσοι κατάφεραν να παρακολουθήσουν την αλληλουχία των ασυναρτησιών  του, διαπίστωσαν ποιο είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα!…

Για τη λειψυδρία είπε ο Δυμύτης ότι πρωταρχικός του στόχος είναι να έχει νερό η πεδινή Νάξος γιατί αυτή είναι που έχει τον περισσότερο τουρισμό! Δεν είπε βέβαια ότι τις μεγαλύτερες αυξήσεις των τιμολογίων νερού τις έκανε στα ορεινά χωριά τα οποία αναγκάζει να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για να κάνουν ντουζ οι λουόμενοι των τουριστικών δυτικών παραλιών!

Είπε επίσης πως το ευρωπαϊκό παρατηρητήριο τους είχε προειδοποιήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο για τη παρατεταμένη λειψυδρία, αλλά δεν είπε ότι αυτός παρέτεινε την απραξία του στο να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και πως εν τέλει, την τελευταία στιγμή κατέφυγε στη λύση των αφαλατώσεων, που μπήκαν όπου να’ ναι και αυτό το τουρλουμπούκι το ονόμασε Master Plan!

Δικαιολόγησε την υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων του νερού λέγοντας ότι αυτές έγιναν με κύριο στόχο να αποφεύγουν οι δημότες να το υπερκαταναλώνουν, δηλαδή ομολόγησε σε πανελλήνια εμβέλεια πως ο σκοπός των αυξήσεων είναι καθαρά εκφοβιστικός! Να φοβόμαστε να πλύνουμε το κεφάλι μας, γιατί θα μας το πάρει όταν μας έρθει ο λογαριασμός!

Το αποκορύφωμα ήταν στο τέλος της συνέντευξης  όταν ο παρουσιαστής του είπε: «Όπως όλοι οι δήμαρχοι που έρχονται στην εκπομπή, έτσι κι εσείς έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε ένα μόνο πράγμα, και το τονίζω ένα μόνο, από την κυβέρνηση». Ο Δυμύτης ζήτησε δύο!!! Το πρώτο, πράγμα αδύνατο, να επιταχύνει η κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τη νησιωτικότητα και το δεύτερο, να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο το Δήμο μας για τις αφαλατώσεις.

Δεν είπε βέβαια ότι όλα τα υπόλοιπα νησιά χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά ο ίδιος δεν έκανε πουθενά αίτηση για χρηματοδότηση!!! Μιας λοιπόν και ο δήμαρχος πληθαίνει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, καλό και κυρίως ταιριαστό θα ήταν να εμφανιστεί στο τηλεπαιχνίδι μεγάλο παζάρι! Να κάνει το Ζονγκ!!!