/

Ε, ρε γλέντια!!!

7549 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Δόθηκε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα της «Αξώτικης αποκριάς» που υπογράφει ο Δήμος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, με μια σειρά από αφίσες που αισθητικά περισσότερο θυμίζουν αφίσες αποκριάτικου χορού νηπιαγωγείου, παρά επίσημες αφίσες Δήμου!

Εντύπωση προκαλεί ότι υπάρχει μόνο η υπογραφή του Δήμου σε όλα τα δρώμενα που θα γίνουν σε δεκάδες χωριά της Νάξου, χωρίς να αναφέρονται οι τοπικοί σύλλογοι που τα διοργανώνουν, όπως και εντύπωση προκαλεί ότι οι διοργανωτές του Δήμου δεν γνωρίζουν ούτε τι ακριβώς παρουσιάζουν, αφού αναφέρουν π.χ. τους φουστανελάδες του Κυνιδάρου, ως κορδελάτους!!!

Την μεγαλύτερη πάντως εντύπωση προκαλεί το Διονυσιακό δρώμενο της Παρασκευής, όπου στην πλατεία Μανδηλαρά (πού αλλού;) θα παρουσιαστεί ολόκληρη η ιστορία του Διονύσου από την γέννηση του, την ενηλικίωσή του στη Νάξο, μέχρι και τον έρωτά του με την Αριάδνη, μια ιδέα που την συνέλαβαν πριν τρεις εβδομάδες και την προετοίμασαν επί δύο βδομάδες!!!

Αν πάντως κρίνουμε από το χρόνο προετοιμασίας της «υπερπαραγωγής» αλλά και από την αισθητική του αποκριάτικου στολίσματος της Χώρας τότε είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε από τώρα αποκλειστικές εικόνες από το Διονυσιακό δρώμενο της Παρασκευής όπως αυτή που δημοσιεύει σήμερα η «Μάσκα»