/

Καρτ ποστάλ

5599 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Η παραπάνω φωτογραφία είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική για το φετινό καλοκαίρι. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει τον τίτλο ” χωρίς καμία προστασία” αφού η αμμουδιά έχει καταπατηθεί και παράλληλα ο πύργος του ναυαγοσώστη είναι κενός! Είναι η νέα μόδα που εξαπλώνεται στις παραλίες της Νάξου. Οι ταβέρνες βγάζουν το βράδυ καρεκλοτράπεζα πάνω στην άμμο και μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Στην παραλία του Αγίου Προκοπίου, έχει αρχίσει και επεκτείνεται η μόδα, αφού όλο και περισσότερες ταβέρνες μετατρέπουν την αμμουδιά σε πλατεία για ρομαντικούς επισκέπτες που θέλουν να δειπνήσουν δίπλα στο κύμα. Στην παραλία της Πλάκας μάλιστα η κατάσταση έχει ξεφύγει, αφού εκεί οι ταβέρνες έχουν τοποθετήσει και ξύλινα πατώματα πάνω στην άμμο!

Με αυτά τα δεδομένα τα επόμενα χρόνια δεν θα υπάρχει ταβέρνα σε οποιαδήποτε παραλία που να μην κάνει παράνομα κατάληψη της αμμουδιάς, συνεισφέροντας έτσι όχι μόνο στην υποβάθμιση των διάσημων παραλιών μας, αλλά και στην καταστροφή τους! Και αυτό το εφιαλτικό σενάριο γίνεται ακόμα πιο εφικτό με ένα ακόμα δεδομένο,  ότι η δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτα απολύτως για την προστασία τους!!!