/

Καταπέλτης ο εμπορικός!

3923 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου στην οποία αναφέρεται στο φλέγον πρόβλημα της αφισορύπανσης. Συγκεκριμένα γράφει: «Κάποιοι ελάχιστοι επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης, περιφερόμενοι θίασοι αλλά και πολιτικοί χώροι έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου αφισορύπανση σε κολώνες ΔΕΗ, ακόμη και σε κορμούς δέντρων. Με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας προς αυτούς που ρυπαίνουν το νησί με τις αφίσες τους και καλούμε τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την επιβολή ανάλογων προστίμων και αποξήλωση των αφισών.»

Άλαλα τα χείλη των αναγνωστών της ανακοίνωσης! Τι να πει δηλαδή κανείς; Να διερωτηθεί με ποια κριτήρια ιεραρχεί ο πρόεδρος του εμπορικού τα προβλήματα; Αν η αφισορύπανση είναι εντονότερη, προσβλητικότερη, πιο ρυπογόνα και ανθυγιεινή από την ρύπανση των σκουπιδιών; Να αναρωτηθεί γιατί δεν καλεί το Δήμο να επιβάλει τα ανάλογα πρόστιμα για τα σκουπίδια, τα μπάζα, τα κλαδιά, τα στρώματα και τα οικοδομικά υλικά, που κατακλύζουν τη Νάξο, και να απαιτεί την άμεση αποκομιδή τους;

Σε τι συμπεράσματα να καταλήξει κανείς; Μάλλον πως το Δ.Σ. του εμπορικού ζει σε κάποιο άλλο νησί και σε κάποιο άλλο χρόνο, αφού αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι η διαφήμιση, μέσω αφίσας, γινόταν το 1980. Το συμπέρασμα; Οι άνθρωποι εκτός τόπου και χρόνου!!!