/

Μη γελάτε με το δήμαρχο

5693 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Την προσεχή Δευτέρα 17 Ιουνίου θα έλθει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός του τρέχοντος, δηλαδή του σχεδόν απερχόμενου έτους, 2024! Αδυνατούν βλέπετε αυτοί που κάνουν τον προϋπολογισμό να ανταποκριθούν εγκαίρως, καθώς υπάρχουν σημαντικοί παράγοντες τους οποίους δεν μπορούν να εκπληρώσουν…

Εξηγούμαστε… Στην λέξη προϋπολογισμός υπάρχει το πρώτο συνθετικό το «προ» που δηλώνει χρόνο, ήγουν κάτι που γίνεται πριν την ώρα του, και η δημοτική μας αρχή φημίζεται για την καθυστέρηση που την διακρίνει σε πολλά επίπεδα.

Επίσης στη λέξη προϋπολογισμός εμπεριέχεται η λέξη «υπολογισμός»  μια ενέργεια που για να εκπληρωθεί είναι απαραίτητες προϋποθέσεις η ευφυΐα, η συγκριτική σκέψη και ο στοχασμός, προϋποθέσεις που ως γνωστό δεν διαθέτει η δημοτική αρχή.

Τέλος στη λέξη προϋπολογισμός εμπεριέχεται η λέξη «λογισμός» που σημαίνει λογική, έννοια που αντιτίθεται με τον παραλογισμό που διακρίνει και αναφέρεται συχνότατα από το δήμαρχο Δυμύτη. Με αυτά τα δεδομένα το γεγονός πως τέλη του έκτου μήνα παρουσιάζει η δημοτική αρχή προϋπολογισμό του 2024, αποτελεί χρονικό, λογικό και δημιουργικό θαύμα!!!