/

Μόνο η τέχνη δημιουργεί κανόνες!

326 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Μπορεί η αριστερή κυβέρνηση να μη κατάφερε να δείξει τις διαφορές της με την δεξιά, αλλά από ότι φαίνεται η δεξιά είναι αποφασισμένη να δείξει τις διαφορές της με την αριστερά! Κι έτσι ξεκινά τους κανόνες και τις απαγορεύσεις… Απαγορεύσεις και κανόνες που έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική της ιδεολογία, γιατί όπως είχε πει ο Malcolm Bradbury, «Αν ο Θεός ήταν φιλελεύθερος, δεν θα είχαμε τις Δέκα Εντολές, θα είχαμε τις Δέκα Συστάσεις».

Δεν θα έλεγε λοιπόν η φιλελεύθερη κυβέρνηση απαγορεύεται το κάπνισμα, αλλά θα έλεγε σας συστήνουμε να μην καπνίζετε. Και δεν θα έδινε τετραψήφιο αριθμό για να καταγγέλλει ο καθένας τους καπνιστές! Και πάλι καλά δηλαδή που δεν επιδοτεί με κάποιο χρηματικό αντίτιμο τους ρουφιάνους, γιατί δεν θα έφτανε ο κρατικός προϋπολογισμός με τόσους που έχουμε!!!

Και τέλος πάντων μιας και αναλύουμε πολιτικά το θέμα των απαγορεύσεων πρέπει να προσθέσω το εξής σημαντικό: Στην Αγγλία όλα επιτρέπονται εκτός απ’ αυτά που απαγορεύονται, στη Γερμανία όλα απαγορεύονται εκτός απ’ αυτά που επιτρέπονται, στη Σοβιετική Ένωση όλα απαγορεύονται ακόμα κι αυτά που επιτρέπονται και στη Ελλάδα, όλα επιτρέπονται, ακόμα κι αυτά που απαγορεύονται!

Και κλείνοντας για να στηρίξω την φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα η «Μάσκα» τελειώνω με την ατάκα της Κάθριν Χέπμπορν: «Αν τηρείς όλους τους κανόνες, χάνεις όλη την πλάκα.»