/

Ο Λιανός στο in.gr!

4175 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Συνέντευξη στο ειδησεογραφικό σάιτ «in.gr» έδωσε χτες ο δήμαρχος Νάξου για το θέμα των παραλιών. Μια συνέντευξη που όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε το πανελλήνιο ενδιαφέρον και απορία! Κι αυτό γιατί, όπως είναι λογικό, η υπόλοιπη Ελλάδα δεν γνωρίζει την εκφραστική δυσχέρεια και τον ανερμάτιστο λόγο του Δυμύτη!…

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Υπάρχουν και εδώ διαμαρτυρίες. Έχει δημιουργηθεί μια άτυπη επιτροπή κατοίκων για το θέμα αυτό. Δεν υπάρχουν ωστόσο διαδηλώσεις και τέτοια φαινόμενα. Να αναφέρουμε πως πλέον η Κτηματική  στη Νάξο έχει στελεχωθεί και λειτουργεί πολύ καλύτερα πια. Το πρόβλημα είναι όταν υπάρχουν στη σειρά κατάστημα. Μισθώθηκαν σε κάποια παλαβά σημεία χώροι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει μέτρο. Να μην υπάρχει πλεονασμός. Δεν υπάρχει λόγος να τσακωνόμαστε για τέτοια πράγματα».

Με δεδομένο ότι από τα συμφραζόμενα δεν βγαίνει κανένα νόημα ας, προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τουλάχιστον μία φράση… «Μισθώθηκαν σε κάποια παλαβά σημεία χώροι» δήλωσε ο δήμαρχος και μετά από ενδελεχή έρευνα δεν βρέθηκαν ούτε γεωγραφικοί χώροι, αλλά ούτε και τοπογραφικές συντεταγμένες, που να αναφέρονται ως …παλαβά σημεία!

Την μόνη εξήγηση μπορεί να δώσει η ψυχολογία με τον όρο …προβολή. Ο Σίγκμουντ Φρόιντ ήταν αυτός που πρώτος διατύπωσε τον όρο ψυχολογική  προβολή, περιγράφοντάς την,  ως έναν τρόπο με τον οποίο ένα άτομο προβάλλει τις δικές του ανεπιθύμητες σκέψεις, πεποιθήσεις και ιδιότητες σε κάποιον άλλο.