/

Ο τρελός του χωριού!

458 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Διαβάζοντας την ταμπέλα που έχει τοποθετήσει στην ταβέρνα του ο Λιόφαγος, υποθέτουμε πως ο άνθρωπος αυτός δεν πρέπει να στέκει και πολύ στα καλά του… Δεν είναι λογικό να πληρώνει δημοτικά τέλη για να κρατήσει την παραλία του ελεύθερη, τουτέστιν να μας πληρώνει για να μπορούμε να κάνουμε ελεύθερα το μπάνιο μας!!!

Το λογικό είναι να εκμεταλλεύεται προς όφελος του την παραλία, μη τηρώντας κανένα βασικό όρο! Όρους που τους ορίζει ο νόμος όπως:
Η μέγιστη παραχωρούμενη επιφάνεια δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% μιας παραλίας. Και η μέγιστη κάλυψη της χρήσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το μισό της έκτασης που παραχωρήθηκε. Πρέπει να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι μήκους ενός μέτρου. Επιπλέον ένα τυπικό σετ (ξαπλώστρα – ομπρέλα – τραπεζάκι) πρέπει κατ’ ελάχιστον να έχει χώρο 5 τετραγωνικών μέτρων. Υποχρεωτικά πρέπει να διατηρείται απόσταση 5 μέτρων από την τελευταία σειρά από ξαπλώστρες μέχρι τη θάλασσα. Ο νόμος απαγορεύει ρητά την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λογικό είναι ότι κανένας από τους παραπάνω όρους δεν τηρείται στο νησί μας! Λογικό επίσης είναι που οι ομπρέλες, οι ξαπλώστρες, τα κρεβάτια, οι καναπέδες και τα στρώματα κατακλύζουν τις παραλίες του νησιού και μάλιστα με αυξανόμενο ρυθμό, τέτοιο που οι ελεύθεροι χώροι στις παραλίες να είναι πλέον ελάχιστοι!
Αυτή η λογική επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο νησί! Γι’ αυτό μας λένε το νησί των τρελών!!!! Τελικά ο μόνος που είναι στα καλά του είναι ο Λιόφαγος!!!