/

Πολιτική και όχι μόνο ανάλυση

2915 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Η εμφάνιση του νέου πολιτικού φορέα με το όνομα Νέα Αριστερά που φέρει ως σήμα ένα ανθρωπάκι που πετάει στα σκουπίδια τα άχρηστα και παλιά γιατί πρεσβεύει κάτι το νέο, ήρθε να δημιουργήσει διάφορους πολιτικούς και όχι μόνο συνειρμούς…

Αν συγκρίνει κανείς την αριστερά με τον χριστιανισμό θα βρει παραπάνω του ενός κοινά στοιχεία. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις αιρέσεις του χριστιανισμού που είναι τόσες όσα σχεδόν τα κόμματα της αριστεράς. Που τώρα απέκτησε άλλο ένα με το όνομα Νέα Αριστερά…  Όπως δηλαδή στο χριστιανισμό υπάρχουν οι αυτοί που πάνε με το παλιό ημερολόγιο και αυτοί με το νέο, έτσι και στην αριστερά θα υπάρχουν αυτοί που πάνε με την παλιά ή τη νέα αριστερά, ήγουν με το παλιό ή νέο καταστατικό!

Επίσης οι αριστεροί όπως και οι χριστιανοί ζουν, ελπίζουν και προσμένουν σε μια Δευτέρα Παρουσία, ή αλλιώς σε μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί με την πρώτη δεν ευοδώθηκαν οι στόχοι που είχαν θέσει και δεν κατάφεραν να πείσουν όλο τον κόσμο ότι είναι η μόνη λύση-λύτρωση. Τέλος ελπίζουν στην επανεμφάνιση του Μεσσία, Χριστού ή Αλέξη, που θα έρθει να τους κρίνει όλους και θα φέρει την γαλήνη και την ειρήνη στον κόσμο. Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι δεν υπάρχουν και πολλοί αριστεροί χριστιανοί, αλλά αντίθετα υπάρχουν αρκετοί χριστιανοί αριστεροί!