/

Σαν παλιό σινεμά

427 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Είναι γνωστό πως όσο περισσότερες φωτογραφίες βγάζουν οι τουρίστες από ένα τόπο, τόσο περισσότερο ο τόπος αυτός γίνεται γνωστός και φυσικά η τουριστική του κίνηση αυξάνεται. Ζώντας μάλιστα στην ψηφιακή εποχή των social media, γνωρίζουμε πως ότι γίνεται viral, πουλάει περισσότερο σε παγκόσμια επίπεδο.

Έτσι η φωτογραφία με το εγκαταλελειμμένο κτήριο του Καλόξυλου, που έτυχε της εικαστικής παρέμβασης, έφτασε να κάνει πολλές φορές το γύρο του διαδικτύου, πετυχαίνοντας έτσι να κάνει γνωστό το πανέμορφο χωριό του Καλόξυλου, ακόμα και σε Ναξιώτες που δεν τον έχουν ακόμα επισκεφτεί!…

Το ζητούμενο λοιπόν είναι να αναδείξουμε τόπους του νησιού μας που δεν είναι γνωστοί, ενώ υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που καθιστούν την επίσκεψη τους απαραίτητη. Μια βόλτα στον Καλόξυλο, να περπατήσεις στα γραφικά στενά του, μέχρι τη διαδρομή μέσα στη φύση του με τα πλατάνια τα φρουτόδεντρα και το ποταμάκι που φτάνει στις βρύσες, που πλέναν κάποτε οι νοικοκυρές τα ρούχα, αλλά και μια επίσκεψη στην εκκλησία του χωριού που στο τέμπλο της φιλοξενεί γλυπτό του διάσημου Χαλεπά, θα σε ανταμείψουν πλουσιοπάροχα.