/

Τα χάλια μας!

5869 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Νέο ρεκόρ χασούρας για τη δημοτική αρχή, χάνοντας όχι μία, αλλά τρεις γαλάζιες σημαίες, κατακτώντας επάξια την πανελλήνια πρωτιά ως ο τόπος με τις περισσότερες απώλειες γαλάζιων σημαιών! Αυτό που κάνει ακόμα μεγαλύτερο το κατόρθωμα της δημοτικής αρχής είναι το γεγονός πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουμε γαλάζιες σημαίες, επί των ημερών του Δυμύτη!

Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη σε υδάτινα οικοσυστήματα και ενθαρρύνει τις τοπικές αρχές να εργαστούν για την επίτευξη υψηλών προτύπων σε στην περιβαλλοντική διαχείριση, περιβαλλοντική εκπαίδευση και ασφάλεια. Η δημοτική αρχή φρόντισε στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της διαχείρισης να οργώσει ακόμα και περιοχές Νatura με βαρέου τύπου οχήματα, να ισοπεδώσει αμμοθίνες, να κόψει αλμυρίκια και όσο αφορά την ασφάλεια, να αφήσει για δεύτερη φορά, τις παραλίες χωρίς ναυαγοσώστες!!!

Την προηγούμενη φορά που πληρώσαμε και πρόστιμα για την έλλειψη ναυαγοσωστών η απάντηση του δημάρχου Δυμύτη και του αρμόδιου για τον τουρισμό Τρίχα Κατσαρά ήταν πως οι γαλάζιες σημαίες είναι υπερτιμημένες και να μην επικεντρωνόμαστε αποκλειστικά  στην ασφάλεια στις πλαζ, αφού και στο δρόμο μπορεί να προχωράς και να σε χτυπήσει αυτοκίνητο!!!

Το δυστύχημα είναι ότι η είδηση της απώλειας των γαλάζιων σημαιών, η κατάντια μας δηλαδή, έγινε γνωστή πανελληνίως μέσα από τα ΜΜΕ τα οποία ευθύνονται για την πανελλήνια δυσφήμιση της Νάξου, άποψη που ενστερνίζονται οι υπεύθυνοι της κατάντιας μας!!!