/

Φεστιβάλ Καλόξυλου 2024

5917 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Φέτος συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησε το εορταστικό τριήμερο στο πανέμορφο χωριό του Καλόξυλου. Ένα τριήμερο που κατάφερε να γίνει το πιο αγαπητό και διάσημο πολιτιστικό γεγονός του καλοκαιριού. Και αυτό γιατί εξελίσσεται σε ένα αυθεντικό, παραδοσιακό σκηνικό, αυτό των σοκακιών του χωριού, εκεί που οι επισκέπτες μυούνται στην κουλτούρα, τα ήθη και τα έθιμα μιας παλαιότερης εποχής.

Σε ένα ξεχασμένο από τον χρόνο χωριό θυμούνται πώς παίζανε τα παιδιά, και  πώς διασκεδάζανε οι μεγάλοι. Φέτος το τριήμερο 19-20-21 Ιουλίου θα εστιάσει στην γαστρονομία του τόπου μας, θα ξυπνήσουν οι μνήμες από τη μυρωδιές   σπιτικών φαγητών και γλυκών των παραδοσιακών συνταγών και από τα αρώματα του βασιλικού, του δυόσμου και της μαντζουράνας. Θα γευτούμε τους τοπικούς οίνους του Διονύσου από τις ντόπιες ποικιλίες, συνοδεία των εξαιρετικών ντόπιων τυριών και θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί αγαπημένα τραγούδια

Από αύριο λοιπόν και για τρεις μέρες ο Καλόξυλος και μαζί του οι φιλόξενοι και καλοσυνάτοι κάτοικοι του σας υποδέχεται για να σας ταξιδέψετε σε ήχους, εικόνες, γεύσεις και μυρωδιές που έμειναν αναλλοίωτες στο χρόνο και θα μείνουν αναλλοίωτες στη μνήμη σας.