/

Μάθημα ανατομίας

6378 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Στη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής ο δήμαρχος απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την μη ύπαρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στη Νάξο με αποτέλεσμα τον πνιγμό τριών ανθρώπων, δήλωσε:

«Λέτε θάνατοι και θάνατοι! Το κάθε περιστατικό έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ποιος είναι ο λόγος που πνίγηκε. Πνίγηκε; Έπαθε έμφραγμα; έπαθε εγκεφαλικό; Εσείς γνωρίζετε τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων αυτών; Δεν μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε! Έχουν γίνει και στο παρελθόν περιστατικά όμως δεν άκουσα τότε το ενδιαφέρον σας. Δεν άκουσα κανέναν να αγωνιά. Μόνο ο δήμαρχος Νάξου, ο Λιανός, αγωνιά!!!»

Μόνο ο δήμαρχος αγωνιά! Τότε Δυμύτη ζήτα από το δήμαρχο να παραιτηθεί γιατί εξαιτίας του μείναμε για δεύτερη χρονιά χωρίς ναυαγοσώστες, γεγονός που σίγουρα ανεβάζει την αγωνία σου στο κατακόρυφο!!! Επίσης πες μας λαλίστατε πότε ένας θάνατος είναι θάνατος και πότε ένας πνιγμός είναι πνιγμός για να μη λέμε εμείς άσχετοι ότι θέλουμε! Και σαν γνώστης της ιατροδικαστικής εξέτασης εξηγήστε μας πόσος χρόνος μεσολαβεί μεταξύ ενός εμφράγματος ή εγκεφαλικού μέχρι το θάνατο;

Με τα παραπάνω καταλαβαίνει  ο καθένας πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τις τύχες μας! Ο Δημόκριτος είχε πει: Νηπίοισιν ου λόγος, αλλά ξυμφορή γίνεται διδάσκαλος. Για τους ηλίθιους δάσκαλος δεν είναι η λογική, αλλά η συμφορά!  Φανταστείτε λοιπόν το μέγεθος της ηλιθιότητας εκείνου που ούτε η συμφορά γίνεται δάσκαλος του!!!!