Κυκλοφόρησε ευρέως!…

393 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, προκάλεσε και την αντίδραση του πρώην πρόεδρου της ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών, Μίνου Μωυσή, που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει το σποτ από τα ΜΜΕ και να ζητήσει συγγνώμη καθώς αναπαράγει «στερεοτυπικό αντισημιτικό περιεχόμενο».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο (Εβραίος) Μωυσής που για το χρήμα τα πάντα είναι έτοιμος να κάνει, να χειραγωγήσει, να επηρεάσει, να κατευθύνει τον αφελή λαό εκεί που τα αφεντικά υποδεικνύουν».

Επίσης ο πρώην πρόεδρος της ισραηλινής κοινότητας και για τους ίδιους λόγους, ζήτησε να απαγορευτεί και το παρακάτω ανέκδοτο που κυκλοφορεί …ευρέως:

Δυο Εβραίοι περνούν μπροστά από ένα καθολικό ναό που στην είσοδό του έχει μια επιγραφή που γράφει: Χίλια ευρώ σε όποιον αλλάξει θρησκεία και γίνει καθολικός. Ο ένας Εβραίος χωρίς να το σκεφτεί και πολύ, αποφασίζει να μπει. Ο άλλος περιμένει απ’ έξω με αγωνία και όταν ο πρώτος βγαίνει τον ρωτάει με αγωνία: «Τι έγινε;» Και ο άλλος του απαντά: «Εντάξει, έγινα καθολικός»!…
«Πήρες και τα χίλια ευρώ;» Ρώτησε ο Εβραίος τον νεοκαθολικό. Και ο νεοκαθολικός του απάντησε: «Μόνο τα λεφτά σκέφτεστε εσείς;;;»