Πάνερμος πανβρώμικος

323 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Ψάχνοντας ένα απάνεμο λιμάνι, ένα λιμάνι που δεν το πιάνει ο καιρός όπως λένε οι ντόπιοι , ο δρόμος μ’ έβγαλε στον Πάνερμο.

Παρκάρισα τ’ αυτοκίνητο και πήρα την οικογένεια για να κατέβουμε στην παραλία. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, αλλά προχωρώντας μπήκα σε σκέψεις. Γιατί αυτή η παραλία αν και τόσο όμορφη  είναι γεμάτη με ακαθαρσίες ζώων; Θα μου πείτε από τη μια ζώα είναι, δεν καταλαβαίνουν που θα αφήσουν τις ακαθαρσίες τους, από την άλλη όμως οι άνθρωποι τι κάνουν γι’ αυτό; Τι κάνουν οι αρχές του τόπου;

Ο Δήμος και οι κατά τόπους κοινότητες; Ρωτώντας ντόπιους επαγγελματίες για την κατάσταση αυτή με ενημέρωσαν πως έχουν γίνει άπειρες προσπάθειες από πλευράς τους αλλά ο Δήμος μάλλον αδιαφορεί.

Πραγματικά λυπάμαι και περιμένω στην επόμενη επίσκεψη μου να μην βρω ίχνος ακαθαρσίας μα ίχνη πολιτισμού ,μιας και λίγα μέτρα πιο μακριά, βρίσκεται η Ακρόπολη των Αμυγδαλιών, ένας εξαιρετικός προορισμός αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, που πλήθος κόσμου την επισκέπτεται. Είναι κρίμα για τον τόπο, για το νησί και για την Ελλάδα κατ’ επέκταση μια τέτοια εικόνα.

Το κείμενο και οι φωτογραφίες στάλθηκαν στην “Μάσκα” από επισκέπτη του νησιού μας.