/

Περί διαλεκτικής

5797 προβολές
7 λεπτά ανάγνωσης

Τη λέξη «διαλεκτική» έγραψε ο Έλον Μάσκ στο twitter και προξένησε παγκόσμια απορία! Για όσους ενδιαφέρονται τι σημαίνει η λέξη, σημαίνει το διάλογο που μέσω της σύγκρουσης των αντίθετων απόψεων οδηγεί στην αλήθεια. Ακολουθεί παράδειγμα από διαλόγους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Νάξου, μέσω των οποίων θα οδηγηθούμε στην αλήθεια:

Γιώργος Μανδηλαράς: «Ο δήμαρχος έφερε ένα θέμα σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ, εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχει καμία σχετική ενημέρωση προς εμένα. Εκ των υστέρων, με δική μου έρευνα διαπίστωσα ότι το ρεπορτάζ της εφημερίδας ήταν σωστό»
Ερώτημα: Στο μεσοδιάστημα που ο δήμαρχος δεν σας ενημέρωσε και μέχρι να κάνετε τη δική σας έρευνα, ψηφίσατε υπέρ του να σταλεί το εξώδικο που δεν γνωρίζατε την ύπαρξη και του περιεχομένου του;

Δημήτρης Μανιός: «Εγώ πάντα είμαι υπέρ στις ήρεμες καταστάσεις ούτε θέλω δικαστικές διαμάχες με κανένα Μέσο Ενημέρωσης ούτε τίποτα. Όμως στη συγκεκριμένη ψηφοφορία έτυχε και βγήκα έξω εκείνη τη στιγμή, αλλά ήμουνα θετικός»
Ερώτημα: Όταν λέτε ότι δεν θέλετε δικαστικές διαμάχες με τα ΜΜΕ το λέτε από μέσα σας; Και για να μη το πείτε φωναχτά, βγήκατε έξω; Αλλά μέσα μείνατε θετικός; Είχατε πει στο δήμαρχο πως «άμα με δεις να βγαίνω έξω, αυτό σημαίνει ότι είμαι θετικός»;

Δυμύτης Λιανός: «Κλήθηκα από την Εισαγγελέα και τον Αστυνόμο και παρουσία της Εισαγγελέως έγινε αυτοψία. Μου έκανε μία ερώτηση… αν ως δήμαρχος του νησιού γνώριζα ή με δική μου εντολή κάποιος έβγαλε τις πέτρες και άνοιξε το δρόμο… Από κει και πέρα μετακινήθηκαν οι πέτρες και η οδός άνοιξε. Θέλω να πω, ότι θεωρώ, είμαι πεπεισμένος δηλαδή ότι εμείς, ο δήμος Νάξου δεν έδωσε καμία άδεια»!
Ερωτήματα: Όταν η Εισαγγελέας σε ρωτάει αν έδωσε εσύ εντολή να ανοίξει ο δρόμος και απαντάς ότι εσύ δεν έδωσες σε κανένα άδεια να το κάνει, θεωρεί η εισαγγελέας ότι απάντησες στο ερώτημα; Όταν λες ότι οι πέτρες μετακινήθηκαν και ο δρόμος άνοιξε, εννοείς ότι έγινε κάτι παρόμοιο με την Ανάσταση του Κυρίου; Εκ θαύματος μετακινήθηκαν οι πέτρες; Και τέλος αυτό που θες να πεις, το θεωρείς ή είσαι πεπεισμένος για αυτό που θα πεις;

Γιατί αν αυτά που λες τα θεωρείς και είσαι μάλιστα και πεπεισμένος, τότε όντως, οδηγηθήκαμε στην αλήθεια, Δεν ξέρεις τι λες!!!! Ούτε εσύ ούτε και οι υπόλοιποι συνεισφέροντες στον διάλογο!!!!