/

Προϊστορικές ιστορίες…

273 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Η αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Στελίδα της Νάξου αποτέλεσαν είδηση πριν από σχεδόν δύο χρόνια, άσχετα αν μόλις πριν λίγες μέρες τα ΜΜΕ της χώρας τις πήραν είδηση και ασχολήθηκαν με το θέμα…

Η «Μάσκα» μάλιστα είχε ασχοληθεί με το θέμα και στις 18 Απριλίου του 2018 είχε δημοσιεύσει την αφίσα με το παρακάτω κείμενο, που αμφότερα παραμένουν διαχρονικά:
Έρευνες που έγιναν από αρχαιολόγους στο νησί μας, απέδειξαν την ύπαρξη ανθρώπινης ζωής στον τόπο μας που πάει πίσω στο χρόνο χιλιάδες έτη. Οι Νεάντερνταλ της Νάξου της Νάξου, με κύρια χαρακτηριστικά τους το ψηλόλιγνο κορμί, την υπερμεγέθη μύτη και τα πυκνά φρύδια, έζησαν 260.000 χρόνια πριν από μας.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρχαιολόγοι προκύπτουν αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα όπως ότι οι Νεάντερνταλ είχαν για κύρια ασχολία τους, να ασχολούνται με όλα. Διέπρεψαν όμως στον τομέα της γεωμετρίας, όπως δείχνουν και τα ευρήματα στις σπηλιές τους που απεικονίζουν μια μεγάλη σειρά από κυκλικούς κόμβους!

Επίσης ήταν οργανωτικοί, σε σημείο μάλιστα να φτιάχνουν για οποιοδήποτε λόγο ή πρόβλημα τους απασχολούσε, ειδικές επιτροπές. Αυτές οι επιτροπές ήταν τόσο μπροστά από την εποχή τους, που υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας, στις οποίες παρεμπιπτόντως προεδρεύει ένας απόγονός τους, ο οποίος πρόσφατα κατάφερε να φτάσει στο ανώτατο δημοτικό αξίωμα!