/

Ρόμπα πανελληνίως!

3536 προβολές
8 λεπτά ανάγνωσης

Συνέντευξη στην ΕΤ3 έδωσε ο Δήμαρχος Δυμύτης για τις αμμοληψίες στο Πυργάκι όπου εξήγησε στη δημοσιογράφο  με τον χειμαρρώδη λόγο του που τον διακρίνει η γλαφυρότητα και η σαφήνεια, το τι ακριβώς έγινε… Ακολουθεί ο δημόσιος διάλογος μεταξύ της δημοσιογράφου κ. Ρενιέρη και του Δημάρχου.

Να σημειωθεί ότι τα όσα παραπάνω διαβάσατε αποτελούν αυτολεξεί μεταφορά των όσων είπε στο πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι.

Κατερίνα Ρενιέρη: Τι ακριβώς έγινε στο Πυργάκι κύριε Δήμαρχε;

Δυμύτης:  Κάποιος κύριος, κάτοικος της περιοχής, δικηγόρος στο επάγγελμα, απέστειλε ένα απειλητικό έγγραφο υπό τη μορφή εξώδικου στο δήμο ώστε άμεσα να καθαριστεί ο δρόμος. Τότε το γραφείο περιβάλλοντος έδωσε εντολή στον εργολάβο όπως προβλέπει ο νομοθέτης στα κατεπείγοντα και στα θέματα ασφαλείας -όπως δηλαδή όταν λαμβάνεις ένα τέτοιο έγγραφο- και πήγε εκεί και έγινε μία διάνοιξη. Τώρα επειδή είναι και το καιρικό φαινόμενο, θέλω να πω διάνοιξη, δηλαδή υπάρχει ένας δρόμος, έχει χαραχθεί μπορεί να είναι 5-6 μέτρα πλάτος σε εκείνη την περιοχή, αλλά επειδή εκείνο ειδικά το σημείο έχει πολλούς νοτιάδες με ένταση αρκετές ημέρες, συγκεντρώνεται η άμμος εκεί και τα μηχανήματα περνάνε δεξιά αριστερά και ξαναβάζουν την άμμο…

Κατερίνα Ρενιέρη: Ποιος αποφάσισε να γίνει αυτή η παρέμβαση και μάλιστα σε περιοχή σε NATURA;

Δυμύτης: Κάτοικος της περιοχής πρότεινε να πάνε πιο δεξιά και πιο αριστερά δεν ξέρω ακριβώς,,.

Κατερίνα Ρενιέρη : Συγνώμη κάτοικος της περιοχής ορίζει πόσο θα ανοίξει ο δρόμος και που θα πάνε τα μηχανήματα;

Δημήτρης Λιανός: Είναι ένας παραλογισμός, σας είπα το συζητήσαμε και εδώ με την υπηρεσία…

Προσπαθώντας να βγάλουμε νόημα από τον οχετό ασυναρτησιών του δημάρχου καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα. Απειλούν οι δημότες το Δήμο με εξώδικα και μάλιστα ο νομοθέτης, όπως είπε,  προβλέπει όταν λαμβάνεις ένα τέτοιο έγγραφο να ενεργείς! Βέβαια ο δημότης δικηγόρος κύριος Κουφόπουλος, διέψευσε κατηγορηματικά το Δήμαρχο, λέγοντας ότι μια απλή ενημερωτική και καθόλου απειλητική επιστολή έστειλε, αλλά εντάξει δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να αποδείξεις ότι ο Λιανός είναι ψεύτης!!!!  

Το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής δεν μπορέσαμε να το αντιληφθούμε, αφού ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος το γνωρίζει γιατί δήλωσε: κάποιος κάτοικος της περιοχής είπε να πάνε πιο αριστερά, πιο δεξιά, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ!!! Το μόνο που βγάζει νόημα στα όσα είπε ο Δυμύτης είναι το τελευταίο! Είναι ένας παραλογισμός! Το ακόμα πιο γελοίο είναι ότι το συζητάνε ακόμα στην υπηρεσία!!!