/

Η ώριμη δημοκρατία μας!

3484 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Πανηγύρισε χτες στη Βουλή ο πρωθυπουργός γιατί ο Economist αναβάθμισε την κατηγορία της δημοκρατίας μας χαρακτηρίζοντάς την πλέον …ώριμη! Τι σημαίνει όμως ώριμη δημοκρατία;  Υπάρχει τέτοιος πολιτικός όρος; Ας εξετάσουμε καταρχήν ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ώριμης δημοκρατίας και μετά δούμε αν υπάρχει.

Ώριμη είναι η δημοκρατία στην οποία οι δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση διώκονται νομικά, ενώ αυτοί που την γλύφουν μπαίνουν στη λίστα πληρωμών του Πέτσα!… Είναι η δημοκρατία στην οποία οι πολιτικοί δεν απολογούνται, ούτε καν διώκονται για εγκλήματα που έχουν διαπράξει ή φέρουν μεγάλη ευθύνη! Είναι η δημοκρατία που τα πολιτικά σκάνδαλα συγκαλύπτονται και που η κυβέρνηση μπορεί να αλλάζει τα ΔΣ των ελεγκτικών αρχών που ερευνούν τις ευθύνες τους! Είναι η δημοκρατία που δεν προστατεύει τις ζωές των πολιτών, και που δέρνει τους φοιτητές που υπερασπίζονται το Σύνταγμα!!!

Στην ώριμη δημοκρατία δεν υπάρχει κράτος δικαίου, δεν υπάρχει ελευθεροτυπία, ελευθερία της έκφρασης, διώκεται η σάτιρα, δεν υπάρχει ισονομία και ισοπολιτεία, δεν υπάρχει, δεν υπάρχει αντιπολίτευση, δεν υπάρχει δικαιοσύνη! Μόνο ένας Κούλης υπάρχει που πανηγυρίζει στη Βουλή, γιατί γίναμε ώριμη δημοκρατία! Μιλάμε ότι δεν υπάρχει ο άνθρωπος! Οπότε δεν υπάρχει ούτε αυτός, άρα δεν υπάρχει τίποτα!!!