/

Κύριε Ελέησον!

277 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Περάσαμε ένα ολόκληρο χειμώνα παρακολουθώντας το περίεργο και συνάμα τραγικό φαινόμενο, να βρέχει παντού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, εκτός από τη Νάξο. Η τραγικότητα της κατάστασής μας επιδεινώθηκε μέσα στο καλοκαίρι, αφού παραδόξως, οι καλοκαιρινές βροχοπτώσεις που συνεχίζουν να πέφτουν παντού, μέχρι και η γειτονική Πάρος πλημμύρισε,  ενώ εδώ δεν πέφτει ούτε σταγόνα…

Η κατάσταση αυτή ανάγκασε το δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων, να καλέσει εσπευσμένα στο νησί μας τον Σεβασμιότατο Savio Hon Tai Fai, διπλωματικό εκπρόσωπο του Βατικανού στην Ελλάδα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε μια από κοινού προσπάθεια των δύο εκκλησιών να αποκαταστήσουν την επικοινωνία του δημάρχου με το Θεό.

Μετά το πέρας της επίκλησης, το Μανολάκι, δήλωσε πως μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, μιας και οι δύο εκπρόσωποι της χριστιανοσύνης τον διαβεβαίωσαν ότι η αγάπη του Θεού στον τόπο μας είναι δεδομένη. Πάντως, τόσο ο Fai, όσο και ο Βαρθολομαίος συμβούλευσαν το Μανολάκι να μη ζητά συνεχώς από τον Κύριο να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση.

Δήλωσαν μάλιστα πως δεν είναι διατεθειμένοι να επαναλάβουν τις επισκέψεις τους στη Νάξο, καθώς όπως χαρακτηριστικά του είπαν: Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο παπάς!