Προς κ.κ. Μαυρογιάννη και Λυκορόπουλο

8662 προβολές
15 λεπτά ανάγνωσης

Στις 4 Απριλίου μου επιδόθηκε εξώδικο σταλμένο από τους κ.κ. Μάκη Μαυρογιάννη και Μανώλη Λυκουρόπουλο το οποίο έγραφε τα εξής:

” Στον ιστότοπο της εφημερίδας «η Μάσκα» δημοσιεύτηκε στις 7 Μαρτίου 2023  άρθρο με τίτλο: «Ναξιώτες στη συγκέντρωση για τα Τέμπη μαζί με τη φωτογραφία των κύριων κυρίων Μάκη Μαυρογιάννη και Μανώλη  Λυκουρόπουλου στην οποία αυτοί απεικονίζονται να κρατάνε πλακάτ που γράφει: «δεν ήταν ανθρώπινο λάθος ούτε και ατύχημα την κρατική δολοφονία βαφτίσατε δυστύχημα»,  με φόντο την πλατεία Συντάγματος.  Το σύνολο των αναγραφόμενων στο εν λόγω δημοσίευμα είναι αναληθή, συνοδεύονται με τη διατύπωση ειρωνικών κρίσεων και η εν λόγω φωτογραφία που αναρτήθηκε είναι προϊόν παράνομης επεξεργασίας και παραποίησης της πραγματικής φωτογραφίας στην οποία οι κύριοι κύριοι Μάκης Μαυρογιάννης και Μανώλης Λυκουρόπουλος κρατάνε εικόνα της Παναγίας κατά τη διάρκεια της λιτανείας.

Επειδή το σύνολο των γεγονότων που αναφέρονται στις 7 Μαρτίου του 23 ανάρτηση σας με τίτλο ναξιώτες στη συγκέντρωση για τα Τέμπη την οποία αναρτήσατε στην ιστοσελίδα η μάσκα της οποίας είστε και διαχειριστής και κάτοχος είναι ψευδή και τα ισχυρίζεστε για να διαδίδεται εν γνώσει της αλήθειας τους με προφανή δολιότητα και η εν λόγω ανάρτηση προσβάλλει κατάφωρα την τιμή και την υπόληψή μας ενώ η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί σε αυτήν είναι προϊόν παράνομης επεξεργασίας και παραποίησης κατά παράβαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων κι επειδή τα ψεύδη εις βάρος μας και η παράνομη επεξεργασία και παραποίηση της φωτογραφίας που συνόδευε την ανάρτηση συνιστούν προσβολή της προσωπικότητάς μας και ως εκ τούτου θεμελιώνουν αξίωση αποζημίωσης εις βάρος σας.”

Στο εξώδικο οι κ.κ. Μαυρογιάνης και Λυκουρόπουλος  μου ζητούν να κατεβάσω την συγκεκριμένη ανάρτηση και να τους ζητήσω δημόσια συγνώμη. Αντί όμως αυτών των αξιώσεων πρέπει να τους απαντήσω τα εξής:

Δημόσια πρόσωπα και οι δύο, ο Μαυρογιάννης εκλεγμένος πρόεδρος της κοινότητας της Χώρας και ο Λυκουρόπουλος  ορισμένος από το δήμαρχο βασικό μέλος του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.  Μάλιστα ο κ Λυκουρόπουλος είναι ο επίσημος διοργανωτής του προεκλογικού αγώνα του νυν δημάρχου Λιανού, αλλά και ο επίσημος φωτογράφος του νησιού μας, όπως αποδεικνύουν οι συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις  αρκετών χιλιάδων ευρώ που λαμβάνει τα τελευταία χρόνια από το Δήμο. Ως δημόσια πρόσωπα λοιπόν εκτίθενται σε κάθε κρίση και αξιολόγηση από τον εκάστοτε πολίτη-δημότη, πόσο μάλλον να αποτελούν θέμα, αλλά και πηγή έμπνευσης για μια σατιρική εφημερίδα όπως είναι η Μάσκα. Πάμε παρακάτω…

Την συγκεκριμένη φωτογραφία, στην οποία οι κ. κ. Μάκης Μαυρογιάννης και Μανώλης Λυκουρόπουλος κρατάνε εικόνα της Παναγίας κατά τη διάρκεια της λιτανείας, την πήρα από το facebook στις 7 Μαρτίου από την προσωπική σελίδα του  κύριου Μαυρογιάννη, (σελίδα  προσβάσιμη στον καθένα, πολλώ δε μάλλον στους φίλους του, όπως εγώ), αλλά όλως περιέργως μετά την αποστολή του εξώδικου η φωτογραφία αφαιρέθηκε!…  Επίσης η φωτογραφία που ανάρτησα δεν είναι  προϊόν παράνομης επεξεργασίας, όπως υποστηρίζουν, αλλά νόμιμου μοντάζ, το οποίο είναι είδος τέχνης. Γιατί όπως είχε πει ο Edgar Degas:  “τέχνη δεν είναι αυτό που βλέπεις, αλλά αυτό που κάνεις τους άλλους να δουν” Αλλά είναι βέβαιο ότι οι κ κ Μαυρογιάννης και Λυκουρόπουλος δεν γνωρίζουν τίποτα από τέχνη, αλλιώς θα γνώριζαν πως και η ειρωνεία είναι τέχνη!!!

Να σημειώσω εδώ ότι τις προηγούμενες χρονιές καμία παρόμοια φωτογραφία δεν είχαν αναρτήσει, αλλά φέτος, που είναι προεκλογική χρονιά, η σελίδα του Μαυρογιάννη βρίθει από φωτογραφίες του ίδιου αλλά και άλλων δημοτικών συμβούλων. Προσβάλλουν δηλαδή την νοημοσύνη μας όταν εμφανίζονται προεκλογικά να μεταφέρουν εικόνες, εξαπτέρυγα και επιτάφιους, προσπαθώντας απεγνωσμένα να  εκμεταλλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα των δημοτών, προς άγραν ψήφων!…

Υποστηρίζουν επίσης οι κ κ Μαυρογιάννης και Λυκουρόπουλος πως προσέβαλα την προσωπικότητά τους. Γιατί τους εμφάνισα να διαμαρτύρονται για ένα γεγονός, για το οποίο δικαίως διαμαρτυρήθηκε όλη η Ελλάδα; Το να εκφράσεις δημόσια την αγανάκτησή σου είναι αιτία υποβάθμισης της προσωπικότητάς σου; Ή μήπως θεωρούν ότι τους προσβάλλει ή τους υποβιβάζει σαν προσωπικότητες οποιαδήποτε αντίδραση προς την κυβέρνηση της ΝΔ;

Αν θέλετε λοιπόν να σταματήσει η «Μάσκα» να σας σατιρίζει ένας τρόπος υπάρχει. Να σταματήσετε να ασχολείστε με τα κοινά! Έτσι όχι μόνο θα προστατέψετε τον εαυτό σας από τη σάτιρα, αλλά κυρίως θα προστατέψετε τον τόπο, από εσάς!!!!

Υ/Γ  Η απάντηση μου είναι κι αυτή δοσμένη μέσα από ένα σατιρικό πρίσμα για τον εξής απλό λόγο.  Γιατί κ.κ. Μαυρογιάννη και Λυκουρόπουλε αδυνατείτε να αντιληφθείτε τι είναι η σάτιρα. H σάτιρα είναι πνεύμα, και όσο λιγότερο πνεύμα έχει κανείς, τόσο λιγότερο αισθάνεται την έλλειψή του!!!