Για να αυξηθεί η κίνηση

332 προβολές
4 λεπτά ανάγνωσης

Στη Νάξο και συγκεκριμένα στον χώρο πέριξ της Πορτάρας έγιναν τα πολυήμερα γυρίσματα μιας κινηματογραφικής ταινίας του Μπόλιγουντ. Μιλάμε για μια υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστές άγνωστους σε μας, αλλά πασίγνωστους στην Ινδία. Παιδικά παιχνίδια από αυτά που έχουν απ’ έξω τα περίπτερα, παιχνίδια και άλματα με ποδήλατα και μηχανές, πολύχρωμα μπαλόνια, χορός και όλο αυτό το πολυπολιτισμικό χρώμα που διακρίνει τις ταινίες του Μπόλιγουντ, αποτέλεσαν το σκηνικό που στήθηκε μπροστά από το παγκόσμιο έμβλημα της Νάξου. Και όπως μάθαμε αυτή η σκηνή θα αποτελέσει μεγάλη προβολή για το νησί μας.

Οι τοπικοί αρμόδιοι μάλιστα δήλωσαν ενθουσιασμένοι, καθώς μετά από αυτή την ταινία θα αυξηθεί η κίνηση, φράση που αποτελεί και τον τίτλο του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας» και αναφέρεται στην κίνηση που κάνουν ο έπαρχος και ο αρμόδιος για τον τουρισμό αντιδήμαρχος.

Η διαχείριση ενός παγκόσμιου μνημείου, όπως αυτό του Δηλίου Απόλλωνα, πρέπει να είναι ανάλογη της αξίας, της μοναδικότητας και της σπουδαιότητας του μνημείου. Αν νομίζουν οι υπεύθυνοι πως ο Λύγδαμις έπιασε να κατασκευάσει το ναό, με σκοπό να αποτελεί αυτός στο μέλλον σκηνικό για βίντεο κλιπς ή για μπακ ράουντ σε ταινίες του Μπόλιγουντ, γελιούνται!

Η δημοτική αρχή οφείλει να το έχει αυτό υπόψη και να αποφασίσει κάποια στιγμή να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στο μνημείο σύμβολο της Νάξου, το οποίο καθάρισαν από τα σκουπίδια οι Ινδοί συντελεστές της ταινίας!…