Σαν παλιό σινεμά

5093 προβολές
3 λεπτά ανάγνωσης

Ο Θάνος ο Πλεύρης, ο γιος της Τζωρτζίνας, ζήτησε να ποινικοποιηθεί η λέξη ΜΠΑΤΣΟΣ και η χρήση της να κινεί αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, ως ιδιώνυμο… Το «ιδιώνυμο» περιγράφεται στον νόμο N.4229/24 Ιουλίου 1929, μετά από πρόταση της κυβέρνησης Βενιζέλου! Ο τίτλος του νόμου ήταν «Περί των μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών».

Ο στόχος του ήταν η ποινικοποίηση των ανατρεπτικών ιδεών, ιδιαίτερα η δίωξη κομμουνιστών και αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. 

Εκατό χρόνια ισχύει αυτός ο νόμος που αντί να προστατεύει τις ελευθερίες των πολιτών, τις ποινικοποιεί, προστατεύοντας το πολιτικό καθεστώς! Και ποιος τον επικαλείται; Ο Πλεύρης που μπορεί να αποποιήθηκε τον πρότερο αντισιωνιστή  του εαυτό, προκειμένου να υπουργοποιηθεί, αλλά δεν απαρνήθηκε ποτέ τον φασίστα εαυτό του!

Θάνο φασίστα κωθώνι, μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι, όσο κι αν σε αγχώνει, μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι, η δημοκρατία δεν κωλώνει,  μπάτσοι γουρούνια, δολοφόνοι!